Sociala medier – Tips för företagare

För de allra flesta företag idag är internet en viktig marknadsföringskanal. Att nämna internet som marknadsföringskanal är väldigt brett, och det innefattar bland annat stora sociala plattformar, inte minst Facebook och Instagram.

Att ha en bra sida på Facebook eller ett genomarbetat konto på Instagram, blir allt viktigare och viktigare för företag idag. När du som entreprenör bygger dina sociala medier, finns det en del saker att ha i åtanke. Här kommer ett par tips på hur du kan förbättra ditt flöde.

Posta innehåll med kvalitet

Det här är inte minst viktigt när det kommer till bilder och framförallt då Instagram. Intagram är som bekant en plattform som baseras just på bilder. När användare kollar runt i flödet är de ofta bortskämda med riktigt snygga och genomarbetade bilder.

Av den här anledningen vill du som företagare inte vara sämre. Får bilden många likes kommer den också att uppmärksammas mer, samtidigt som du både behåller och får nya följare.

Konkreta tips är att undvika lågupplösta bilder och jobba med ljuset och färgerna. Om bilderna inte är snygga, undvik att posta dem helt enkelt.

Sociala nätverk

Var inte för säljande i flödet

Uppdaterar du sidan väldigt ofta, och dessutom gör det med ren reklam eller med säljande budskap, kan det avskräckarna följarna. Det här gäller både Facebook, Instagram och egentligen alla större sociala plattformar.

Publicerar du istället inlägg med intressant innehåll kommer du att bygga upp ett förtroende hos de som gillar din sida eller följer ditt Instagramkonto. Så småningom kommer det här leda till fler följare eller likes och därmed i längden även stärka ditt varumärke.

Posta inte flera inlägg samtidigt

Att posta flera inlägg samtidigt, vare sig det gäller uppdateringar på Facebook, bilder på Instagram eller texter på Twitter, kommer med stor sannolikhet leda till att följarna blir avskräckta.

Många som använder sig av de här sociala medierna är väldigt måna om sitt flöde, och i värsta fall kan det leda till att ditt företags konto/sida avföljs. Någon enstaka gång kommer troligtvis inte att orsaka någon större skada – men upprepas det kan det upplevas som spam, något som sänker trovärdigheten hos ditt konto eller din sida.