Omstartslån

Som en reaktion på kundernas unika behov, har banker skapat flertalet olika lån. Två av de mest kända är privat- och bolån. Omstartslån är ett specifikt utformat lån som bland annat Marginalen Bank erbjuder sina kunder.

Vad är det?

Namnet är ganska självförklarande. Ett omstartslån är för dem som vill göra en ny start i livet. Kanske har man haft ekonomiska problem, fastnat hos Kronofogden och oroar sig för en stundande utmätning om skulderna inte återbetalas snarast. Just för dessa typer av situationer erbjuder Marginalen Bank omstartslånet.

Deras omstartslån vänder sig inte bara till dem som har fastnat hos Kronofogden. Även personer med betalningsanmärkningar som har svårt att ta lån hos andra banker, man kan vända sig till Marginalen Bank och ansöka om omstartslån med betalningsanmärkning.

Omstartslån kan hjälpa dig ur svackanPrecis som ett privatlån kan man ta det här för privata syften, så som att köpa en ny bil eller göra om i hemmet. Lånet kan också läggas upp på upp till 50 år med individanpassad ränta. Med andra ord är lånet väldigt flexibelt, precis som säkerheten för det. Man kan antingen använda sin egen, eller en medsökandes, bostad för det.

Kraven för att ta ett omstartslån

  • Säkerhet – Som i de flesta fall krävs det en säkerhet för att ta ett omstartslån hos Marginalen Bank. Bostaden kan vara en närståendes (medsökande på lånet), en man äger själv eller en man planerar att köpa.
  • Inkomst – Är det en person som ansöker om omstartslånet, kräver Marginalen Bank att årsinkomsten inte ska understiga 200 000 kronor. Är det istället två personer som gemensamt ansöker om lånet, ska deras sammanlaga årsinkomst vara minst 350 000 kronor.
  • Inkassokrav – Om låntagaren har innestående skulder hos Kronofogden eller Inkasso, måste dessa lösas innan pengarna får spenderas på andra saker.
  • Lån till bostad – I de fall lånet ska gå till ett köp av bostad, får personen låna upp till 85 procent av husets värde. Marginalen Bank kräver också att huset ska vara förmedlat av en legitimerad fastighetsmäklare och ha ett beräknat värde på minst en halv miljon. Handlar det om en bostadsrätt räcker det dock med ett beräknat värde på en kvartsmiljon.

I de fall det redan finns ett lån på bostaden, måste det först lösas. Detta eftersom Marginalen Banks regler säger att det inte får finnas fler än ett lån på bostaden samtidigt.

Omstartslån hos Marginalen– snabbfakta

  • Bindningstid på räntan är mellan ett och 3 år.
  • Lånebeloppet är minst 100 000 kronor.
  • Räntan sätts individuellt
  • Bostad som säkerhet krävs. Antingen en egen eller en närståendes.