Låna pengar online

Det finns ett antal skäl till varför man behöver låna pengar. Kanske finns det en ny bil du har planer på att införskaffa, men vi tar även lån för en hel del andra saker. Oavsett omständigheterna är ett privatlån något som blir allt vanligare.

De lån som normalt kallas privatlån är lån som inte ligger till grund för ett inköp vars värde kommer att bestå. Detta gäller alltså främst lån som tas för att finansiera tjänster eller upplevelser.

Mindre lån i form av snabblån utan uc & smslån har under det senaste årtiondet vuxit kraftigt. Fler och fler kreditgivare kommer in på marknaden för att erbjuda snabblån till privatpersoner i behov av likvida medel. Dessa mindre krediter är en av de vanligaste orsakerna till betalningsförelägganden som kommer in till Kronofogden. Trots detta finns ett stort behov av möjligheten till snabba lån, och när man lånar mindre summor pengar finns det några saker man bör tänka på.

Att tänka på när man lånar pengar online:

  • Se över din återbetalningsplan
  • Jämför räntor & kostnader
  • Undvik de allra dyraste krediterna
  • Använd kreditkort i första hand
  • Hitta erbjudanden för nya kunder

Skillnad mellan olika lån

Med en sådan enorm mängd olika långivare är det viktigt att få en överblick på hur marknaden faktiskt ser ut. De som tecknar första bästa kredit är också de som löper störst risk att få problem med återbetalningen av lånet. Skillnaden mellan det billigaste och det dyraste snabblånet kan vara hundratals procentenheter uträknat på årsbasis. Vid problem med återbetalning kan villkoren även skilja stort. Vissa långivare erbjuder möjlighet att förlänga sitt lån vid behov. Detta kan vara bra att hålla utkik efter. Om du skulle få problem med ekonomin finns alltså möjligheten att förlänga lånet ytterligare en månad till en viss kostnad. Normalt kostar det mindre att förlänga lånet än vad det kostade att teckna lånet från början. Om din långivare inte erbjuder förlängning kan kostnaden för lånet komma att bli svindlande hög.

Gratis snabblån

Flera kreditgivare erbjuder även nya kunder möjlighet att låna pengar gratis vid första lånetillfället. Detta är naturligtvis något man bör hålla utkik efter. Ett snabblån som kan tecknas helt gratis innebär en besparing på flera hundralappar, beroende på hur stor summa man lånar. Snabblån finns tillgängliga i många olika summor. Allt från 500 kronor till 10 000 kronor eller mer. Snabblån kan tas med eller utan uc (kreditupplysning). För personer med tidigare betalningsanmärkningar är snabblån utan uc ett måste.