Att tjäna pengar på enkäter online

Studera hårtDet finns flera olika vägar att gå för att tjäna pengar online. Ett av dessa är att göra enkäter. Det är visserligen inte det arbete som ger högst betalt men det är så enkelt att vem som helst kan göra det och näst intill var och när som helst – Att göra det snabbt är en fördel – Annars blir timpenningen för låg, att hålla 1kr per minut är inga problem om man inte funderar för mycket, men det går att vara dubbelt så snabb. Att tjäna pengar på enkäter gör man på följande vis

För det första behöver man anmäla sig till företag som erbjuder dessa enkättjänster. Det finns en rad som vänder sig mot den svenska marknaden och däribland finns bland annat Åsiktstorget, Ipsos, SF och Aftonbladet. En del företag jobbar som mellanhand mellan större företag och de som har åsikter. Detta medan andra sköter sina enkäter helt själv så som exempelvis Aftonbladet.

Att registrera sig är alltid gratis och man behöver ofta inte fylla i mer än namn och mailadress. Ibland kan det även förekomma att man måste fylla i vissa uppgifter om sin boendeform eller intressen. Detta är då endast för att man ska få enkäter som passar sin profil så bra som möjligt. Man brukar dessutom få fylla i hur ofta man vill att enkäterna ska komma och det finns inte någon anledning att inte fylla i att man vill ha dem ofta.

När det finns en enkät att fylla i får man ett mail om detta. I mailet framgår det oftast hur många minuter som den beräknas ta och hur många kronor man får att genomföra den. Det kan exempelvis vara att man får 5kr för att göra en enkät som tar 10minuter. Men man ska komma ihåg att de minuter som anges är väl tilltagna. Första gångerna man gör enkäter kanske man ligger på denna siffra men efter tag har man lärt sig hur allt är uppbyggt och då går det på halva tiden. Efter varje enkät sätts pengar eller poäng in på personens konto.

Det är viktigt att kontrollera hur pengarna eller belöningarna betalas ut. Är det produkter skickas de hem till den adress som man angett vid registrering. Flyttar man behöver man alltså uppdatera detta. Är det pengar som betalas ut är det överlägset vanligast att dessa betalas ut till ett Paypal-konto. Att skaffa Paypal är gratis och är en digital plånbok. Från denna kan man sedan ta ut pengarna till eget bankkonto.