Allt fler sidor som jämför privatlån

Antalet företag som vill erbjuda låneförmedling i Sverige ökar drastiskt. Under 2015 hade det kommit in ca 70 ansökningar till Finansinspektionen för att bedriva sådan verksamhet. Orsaken är till stor del att allt fler som vill teckna ett privatlån insett att den bästa vägen är att göra detta via en låneförmedlare. Den stora fördelen är att dessa företag jämför ca 10-20 banker och därmed kan man snabbt få se vilken ränta som man lättast kan få. Ett betydligt enklare sätt än att skicka in ansökan till ett flertal banker på egen hand.

Utöver låneförmedlare finns även mängder av sidor som jämför privatlån och jämför de olika lånevarianterna som finns på marknaden. Ett av dessa är SparaDirekt som med undersidan SparaDirekt Privatlån presenterar flera olika kreditgivare på den svenska marknaden. Även här kan man ställa de olika långivarna mot varandra och därigenom hitta en långivare som kan erbjuda ett passande lån.

Vad är då bäst? Det finns tre alternativ när ett lån ska tecknas och alla har sina fördelar.

Låna via låneförmedlare – Här får man en enkel jämförelse av lånegivare. Men nackdelen är att låneförmedlaren sällan visar upp vilka banker som jämförs. Därmed kan man inte vara säker på att det enbart är bra banker som är med i jämförelsen. Exempel på låneförmedlare är Finza.se

Låna direkt av banken – Här finns det mängder av banker att välja mellan. Både de stora och kända och de mindre. De mindre aktörerna måste vara mer konkurrenskraftiga för att kunna ta plats. Detta har även gjort att det är allt fler som får upp ögonen för dessa mindre aktörer.

Jämföra via jämförelsesajter – Här ser man direkt vilka företag som jämförs. Detta är fördelen då man lättare kan se vilka företag man inte vill att ska vara med jämförelsen osv.